Budai Beatrix

“A ’80as évek elején, egy szürke novemberi estén édesapám – aki zongorista -, Mezőcsáton lépett fel. Mikor megtudták a nagy hírt, Máté Péter a közönség előtt gratulált elsőként apukámnak, valahogy így:
– És most egy nagy tapsot kérnék Budai Beatrixnek, barátom kislányának, aki pár perce megszületett Budapesten. …azt hiszem itt dőlt el minden…

2007-től az MTV Csináljuk a fesztivált című műsorának állandó vokalistájaként dolgoztam együtt a popszakma legnevesebb előadóival.

2007 őszén jött a nagy áttörés. Édesanyám titokban benevezett a Nefelejcs Nótashow magyarnóta tehetségkutató versenyre, melyet a Hálózat Tv rendezett. Több száz jelentkező közül az igen nívós zsűri döntése alapján én vehettem át az első díjat Lengyelfy Miklóstól, az MTV nyugalmazott Erkel díjas szerkesztőjétől. Életem egyik legboldogabb pillanata volt ez. A zsűri tagjai voltak még Madarász Katalin, Tarnai Kiss László, Kállai Bori, Berkes János, Szeredy Krisztina és Nagy Edmond.

budai_beatrixÓriási megtiszteltetésnek érzem, hogy az ország legelismertebb cigányzenekaraival léphetek fel egy színpadra. Köszönöm a 100 tagú cigányzenekarnak és a Rajkó zenekarnak is a bizalmat!

Köszönöm a Duna TV-nek, hogy elsőként adott lehetőséget, és bizalmat adott nekem 2007 szilveszterén mikor ifj. Sánta Ferenc mellé, – az ország egyetlen Kossuth- és Prima Primissima díjas prímása – , állhattam fel a stúdióban élő adásban.

Köszönöm a Nóta Tv-nek a magyar nóta nevében, hogy felvállalják a mi nemzeti kincsünket és egyedüliként naponta több órában sugározzák és hirdetik ezt a műfajt. A magyar nóta, ez a hungaricumnak számító műfaj olyan dolgokat ébresztett bennem, amiről eddig fogalmam sem volt. Ezek a dalszövegek, ezek a dallamok az ember legmélyebb, legintimebb érzéseit hozzák felszínre, legyen az bánat, vagy öröm, csalódás vagy szerelem, születés vagy halál. Érzem, hogy ezzel születtem és most már tudom, hogy a sírig viszem a magyar nóta minden kincsét.”

 

A program megrendelhető az info@szikorarendezoiroda.hu címen vagy a 06 30/250-68-58–as számon.