Szalai Antal és népi zenekara

Szalai Antal Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, prímás, a Honvéd Művészegyüttes Népi Zenekarának volt vezetője, Zalai Antal hegedűművész édesapja.

szalaiÉvtizedek alatt a világ hatvanhárom országában vendégszerepelt és ezalatt megközelítőleg ötezer koncertet adott. Vezetésével, cigányzenekarként a világon elsőként ők mutatkozhattak be a Sydney Operában. Több emlékezetes, nagy zenei fesztiválokon is részt vett (Sydney, Lucern, Ulm, Amszterdam, Párizs, London). Nagy zenei ügynökségek (Philips, Cloumbia) közreműködésével ismétlődően több hónapos koncertturnékon vett részt az Egyesült Államokban. Ezeken kívül nagy sikerrel turnézott és koncertezett Ausztráliában[5], Japánban és Európa majd-minden országában. A koncertezésen kívül 2011-től mesterkurzusokon is tanított a Zeneakadémián.

Számtalan önálló zenekari lemez, CD, hangkazetta, valamint televízió-felvétel őrzi munkáját. Elsősorban a Magyar Televízióban, de sok más európai televízió műsorában is szerepelt. A rádióban vele rögzített hanganyagok is jelentősek. Ezek sikerét mutatja az is, hogy két éven keresztül a Magyar Rádió vezetőprímásaként is tevékenykedett. Művészi tevékenységét 1997-ben Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerték el, 2003-ban kiemelkedő katonazenészi munkásságáért Egressy Béni-díjat kapott, majd 2005-ben Liszt-díjjal tüntették ki.

 

A program megrendelhető az info@szikorarendezoiroda.hu címen vagy a 06 30/250-68-58–as számon.